Off topic: Acil İrlanda vizesi Thread poster: Handan Ceyhan
| Handan Ceyhan Türkiye Local time: 09:17 Member (2008) Inggris menyang Turki + ...
Arkadaşlar,
Hiç beklemediğim bir iş teklifi almış durumdayım. 29 Eylül'de İrlanda'da olmam gerekiyor. Davetiyeyi gönderen şirket Turis Vizesi için başvuruda bulunmamı söyledi bu arada sayfada turist vizesi için en az 6 hafta beklemek gerektiği belirtilmiş. Üstelik İrlanda Konsolosluğunun sayfasına girdiğimde istenen belgelerin fazlalılığı beni hayal kırıklığına uğrattı. Bu kadar kısa sürede bu belgelerin tümünü toplamam çok zor görünüyor. D... See more Arkadaşlar,
Hiç beklemediğim bir iş teklifi almış durumdayım. 29 Eylül'de İrlanda'da olmam gerekiyor. Davetiyeyi gönderen şirket Turis Vizesi için başvuruda bulunmamı söyledi bu arada sayfada turist vizesi için en az 6 hafta beklemek gerektiği belirtilmiş. Üstelik İrlanda Konsolosluğunun sayfasına girdiğimde istenen belgelerin fazlalılığı beni hayal kırıklığına uğrattı. Bu kadar kısa sürede bu belgelerin tümünü toplamam çok zor görünüyor. Daha önce vize başvurusu yapmış arkadaşlarımız varsa önerilerini bekliyorum. Çok zor durumda kaldıım.
Teşekkürler ▲ Collapse | | | Şadan Öz Türkiye Local time: 09:17 Inggris menyang Turki Vize tiksintisi | Sep 22, 2008 |
Yine paralel bir deneyim. Bana da "madem İrlanda olmadı bir hafta içinde, şuraya gel" dedi bir şirket, oranın da tarihi 10 gün idi.
Ben de ilgili konsolosluk sayfalarını gösterip "bana artık gel mel demeyin, aşağılanıyorum" dedim.
Konsoloslukla doğrudan görüşmekte fayda var tabi. Hemen moralinizi bozmayın.
[Değişiklik saati 2008-09-22 21:05] | | | Serkan Doğan Türkiye Local time: 09:17 Turki menyang Inggris + ...
Herhalde bu konuyu en iyi elan orada mukim olan Mehmet Hascan arkadaşımız bilir. Kendisine ivedilikle özel mesajla danışmanızı salık vereceğim. | | | Handan Ceyhan Türkiye Local time: 09:17 Member (2008) Inggris menyang Turki + ... TOPIC STARTER
Şadan Bey,
Diyelim ki elimdeki davetiye ile gittim. Peki bu durumda konsolosluktakilerin nasıl bir yardımı dokunabilir? Bu iş hayatımın fırsatı olabilirdi:( Sırf bu vize işleminden dolayı berbat olacak sanırım.
Bir de bir arkadaşım aracı vize kurumlarının yardımcı olabileceğini söyledi. En azından gerekli belgelerin toplanması konusunda.... Ne dersiniz? | |
|
|
Şadan Öz Türkiye Local time: 09:17 Inggris menyang Turki Dikkatli olmak gerekir | Sep 22, 2008 |
İşleyiş konsoloslukların kendi iç politikalarına ve konsolos dahil, çalışanların haleti ruhiyesine, size bakışlarına göre de değişiklik gösterebiliyor sanırım. Haleti ruhiyeye göre hareket etmemek de bir iç politika olabilir tabi. Ne desek boş.
Şimdi, usulen AB vizelerine ilk başvuruda şahsen, yani aracısız başvurulması gerektiğini biliyorum ama yine hem doğrudan konsolosluğa ulaşmaya çalışmak hem de bu işi bilen-yapan kuruluşlara danışmak durumu de�... See more İşleyiş konsoloslukların kendi iç politikalarına ve konsolos dahil, çalışanların haleti ruhiyesine, size bakışlarına göre de değişiklik gösterebiliyor sanırım. Haleti ruhiyeye göre hareket etmemek de bir iç politika olabilir tabi. Ne desek boş.
Şimdi, usulen AB vizelerine ilk başvuruda şahsen, yani aracısız başvurulması gerektiğini biliyorum ama yine hem doğrudan konsolosluğa ulaşmaya çalışmak hem de bu işi bilen-yapan kuruluşlara danışmak durumu değiştirebilir.
Dikkatli olunması gereken şey ise, aracı kuruluşun sağlamlığı ve sizi istismar etmeye çalışmaması.
Hem paranızdan olup hem işler sarpa sararsa ikinci bir kızgınlık nedeniniz olur.
Bir diğer ve belki en önemli nokta ise şu: Söz konusu potansiyel müşterinize bu durumun size özel değil, genelde TC vatandaşlarının bir sıkıntısı olduğunu anlatıp müşterinin maksimum tolerans göstermesini sağlamak.
Örneğin bu vize kepazeliği nedeniyle gidemeyişim çalışmama engel olmadı. Kesinlikle yenilgi hissine kapılmadan zorlayın koşulları. ▲ Collapse | | | Handan Ceyhan Türkiye Local time: 09:17 Member (2008) Inggris menyang Turki + ... TOPIC STARTER
Şadan Bey,
Öncelikle yardımınız ve önerileriniz için çok teşekkür ediyorum. Ancak AB vizesi olarak aldığım ilk vize olmayacak bu. O yüzden aracı kurum vasıtasıyla halledebileceğimi düşünüyorum. Bir de firmadan davetiye olması durumda değişiklik yaratır diye düşünüyorum. Bu arada dediğiniz gibi süreç hakkında karşı tarafı bilgilendirmek gerekir. Aracı kurumun istismarı derken neyi kastediyorsunuz? Sanırım ödemeyi vizeyi aldıktan sonra yapmam gerekir? | | | Şadan Öz Türkiye Local time: 09:17 Inggris menyang Turki Bir araştırın bakalım | Sep 23, 2008 |
Doğrudur. Yine de dikkatli olmakta fayda var tabi. Başarılar. | | | Handan Ceyhan Türkiye Local time: 09:17 Member (2008) Inggris menyang Turki + ... TOPIC STARTER İrlanda hayal oldu | Sep 23, 2008 |
Arkadaşlar,
Yardımınız için teşekkür ediyorum (Serkan Bey). Mehmet Bey elinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştı. Ancak acı gerçekle kendi ailesi de karşılaşmış. Turist vizesi bile zor alınıyor dedi. Yarın konsolosluğa uğrayacağım. Elimdeki davetiyeyi göstereceğim. Belki ön araştırma yaparlar telefon numaralarına göre. Umut kesilmez derler ama güzelim işten sırf bu yüzden oldum. Gayet moralsizim anlayacağınız ... See more | | | To report site rules violations or get help, contact a site moderator: You can also contact site staff by submitting a support request » Acil İrlanda vizesi No recent translation news about Türkiye. |
Protemos translation business management system | Create your account in minutes, and start working! 3-month trial for agencies, and free for freelancers!
The system lets you keep client/vendor database, with contacts and rates, manage projects and assign jobs to vendors, issue invoices, track payments, store and manage project files, generate business reports on turnover profit per client/manager etc.
More info » |
| Wordfast Pro | Translation Memory Software for Any Platform
Exclusive discount for ProZ.com users!
Save over 13% when purchasing Wordfast Pro through ProZ.com. Wordfast is the world's #1 provider of platform-independent Translation Memory software. Consistently ranked the most user-friendly and highest value
Buy now! » |
|
| | | | X Sign in to your ProZ.com account... | | | | | |